Kuşatma Makinesi Rehberi



Kuşatma Makineleri savaşa üssün dışında bir yerde başlamak yerine düşman üssünün içindeki bir noktaya asker gönderebildikleri için saldırılarınıza yeni bir boyut katıyor. Bu konumuzda Kuşatma Makineleri hakkında bilmeniz gereken tüm temel bilgileri, taktikleri ve ipuçlarını bulabileceksiniz.



Kuşatma Makineleri Hakkında

Kuşatma Makinelerini kullanmak istiyorsanız, iki yol vardır :

Belediye Binası 12 seviyesine sahip olup Kuşatma Makinelerini üretmek için Köyünüze bir Atölye inşa edebilirsiniz.

Ya da Klan Kalesi en az 6. seviyeye ve Belediye Binası 10. seviyeye sahip olarak diğer Klan arkadaşlarınızdan istekte bulunarak onları elde edebilirsiniz.

Kuşatma Makineleri, yok edilmedikçe veya kendiniz serbest bırakmayı seçmediğiniz sürece birliklerinizi güvende tutan bir ulaşım aracıdır.

Bir Kuşatma Makinesi kullanmak istediğinizde hangisini kullanmak isterseniz, üs bulduktan sonra savaşa başlamadan önce seçebilirsiniz.



Saldırı başladıktan sonra, bunu tekrar değiştirmenin hiçbir yolu yoktur, bu yüzden çok erken saldırmadığınızdan emin olun.

Kuşatma Makinesi kurulduktan sonra, doğrudan Belediye Binasını hedef alır. Belediye Binası ne olursa olsun yok edilir. Belediye Binası yıkıldıktan sonra birlikler otomatik olarak salınacaktır.

Asker barınızdaki yeşil butonu da kullanarak Kuşatma Makinesi içindeki birliklerinizi bulunduğu noktada serbest bırakabilirsiniz.





Kuşatma Makineleri İçin Saldırı Stratejisi

Her şeyden önce, bir avantaj elde etmek için her savaşta bir Kuşatma Makinesi kullanmanız gerektiğini düşünmeyin. Her zaman saldırdığınız üsse ve ürettiğiniz ordu kompozisyonuna bağlıdır.

Neyse ki asker eğitirken buna karar vermenize gerek yok. Saldırdığınız üsse göre karar verebilirsiniz.

Şimdi ise Kuşatma Makinelerini daha etkili kullanabilmeniz için size bazı bilgiler ve örnekler vereceğiz.

Savunmaları Çıkarmak

Klan Kalenizi Valkyrie ile doldurduğunuzda, onları bir Savaş Balonuna koyun ve bir Öfke Büyüsü kullanarak etraftaki savunmaları ve hatta Belediye Binasını yıkabilirsiniz.

Emin olmanız gereken tek şey, Savaş Balonu istenilen yapıya giderken hayatta kalmasını sağlamaktır. Eğer önünüzde bir Kartal Topçusu var ise Savaş Balonunuz hedefe ulaşamadan yok olabilir, dikkatli bir şekilde hareket etmelisiniz.



 Savaş Balonu altında gördüğünüz gölge alanı birlikleri serbest bırakacağınızda nereye bırakacağınızı gösterir.



Birlik - Teslimat

Tokmak, savaş esnasında ekstra birlik harcamamak için güzel bir yol. Aynı zamanda bir tank görevi görmektedir. Ayrıca Valkyrie, Domuz Binici ve Atıcı ile Tokmak'ı destekleyerek güzel bir savaş ortaya koyabilirsiniz.






Sonrasında Belediye Binası Temizliği

Belediye Binasında artık yerleşik bir savunma var. Bu, bazı birliklerin Belediye Binasına kilitlendiği ve onu indirdiği birçok durumu önleyecektir.



Savaş Balonu ile, Kahramanlar bazen dikkati dağılırken tüm ordunuz bittikten sonra bile bir Belediye Binasını yok edebilirsiniz.

Duvar Yıkıcı

Duvar Yıkıcılar kötü bir şey olduğunda durumu hepimiz biliyoruz ki bazen başka bir duvar parçasına giderler, bir tuzağa girerler veya yanlışlıkla bazı sıçrama hasarlarına maruz kalırlar. Bu bütün bir saldırıyı kolayca mahvedebilir, bu yüzden burada Duvar Kırıcı kullanmak kullanışlı olur.



Belediye Binasına doğru düz yoldan başka bir yere gitmesinin hiçbir yolu yoktur. Ayrıca 3 vuruşta maksimum duvarları yıkabilir. Sadece bir hasar verecek bir Golem gibi bir şeyle desteklemeniz gerekir ve böylece yolu kolayca açarsınız.



Kuşatma Makineleri En İyi Hangi Birliklerle Birlikte Çalışıyor ?

Şu anki en kombinasyon Valkyrie ve önceden konuşlandırılmış bir Öfke Büyüsüdür. Çünkü her binayı bir saniye içinde yok edeceklerdir ve böylece onları hiç bir şey durduramaz.



Bir başka harika yol da Duvar Yıkıcınızın içinde bir Golem kullanmaktır. Çünkü Kuşatma Makinesi şu anda doğrudan savaşın sıcak olduğu alanın içinde harika bir tank sunar.



Sonuç

Klan Kalesi birlikleri Kuşatma Makineleriyle saldırmanın daha önemli bir taktik parçası haline geldi. Supercell gelecekte daha farklı Kuşatma Makineleri ekleyecektir. Yeni gelecek olan birlikler ile ilgili bilgiler vermeye önümüzdeki güncellemelerden sonra devam edeceğiz. Bizi takip ederek yeniliklerden bilgi sahibi olabilirsiniz. Sormak ve eklemek istediklerinizi bizlere iletebilirsiniz.