Global Chat / Küresel Sohbet Oyundan Kaldırılıyor



Clash of Clans Ekibi yıllar önce oyuncuların sosyal etkileşim ve dayanışma içinde bulunabilme amacıyla kurduğu Küresel Sohbet bölümünü kaldıracağını açıkladı.

Küresel sohbet bir sonraki güncellemeye kadar oyunda yer almaya devam edecek. Verilen bilgilere göre Ekim ayı güncellemesi ile kaldırılacak.



Küresel Sohbet' in kurulduğundaki hedefi dünyanın dört bir yanından gelen Clash oyuncularını bir araya getirmek ve sosyal bir etkileşim merkezi oluşturmaktı.

Supercell' in yaptığı açıklamaya göre Küresel Sohbet' in kaldırılacak olmasının sebebi sohbet alanında spam, uygunsuz iletişim ve saldırganlık gibi olayların yaşanması ve Clash ekibinin bu olaylarının yaşanmasını engelleyemediğinden dolayı kaldırılacak.

Küresel Sohbet' in temel işlevlerinden bir tanesi de acemi oyuncuların klan arayıp klan bulabilmesiydi. Klan arayan oyuncular için aslında işe yaradığından Küresel Sohbet' i kaldırmıyordu. Supercell yaptığı bir kaç araştırma sonucunda oyuncuların sosyal medya kanalları ve resmi forumlar amacı ile klan bulduğunu sonuçladı. Bu yüzden kesin olarak kaldırılmasına karar verildi.



Sizde klan arıyorsanız ya da bir klan lideriyseniz aşağıdaki bağlantıya tıklayarak klanınızı tanıtabilir ya da bir klan bulabilirsiniz.



Küresel Sohbet kaldırılıyor olsa da Clash of Clans klan bulabilme ve klana üye alabilmek için yeni işlevseller ve yeni stiller geliştirecek. Böylece klan bulabilmek adına daha kolay bir yol hazır hale getirilecek.