Clash Of Clans Hızlı Gelişme Taktikleri


Yeni başlayanlara yöneliklik, hızlı gelişmelerini sağlamasını kolaylaştıracak taktikler bu konumuzda aşağıda listelenmiştir.

#İpucu 1: Gemleri önemli noktalarda kullanın.

Clash of Clans oyun başlangıcında 500 taş ile başlar. İlk görevlerde sizden 1 inşaatçı almanızı zorunlu kılar ve 250 taş harcayarak 2. inşaatçıyı alırsınız. Görevleri bittirdikten sonra hesabımızında 250 taş kalacaktır. Tanıtım alanın bittikten sonra hesabımızda kalan 250 taşı kullanmayın. Taşlarınızı biriktirerek en ideal ihtiyaç olan inşaatçı almaya saklayın.

İnşaatçılarn her birimdeki maliyeti:
İnşaatçı 2: 250 Taş (öğretici esnasında satın alıyorsunuz)
İnşaatçı 3: 500 Taş
İnşaatçı 4: 1000 Taş
İnşaatçı 5: 2000 Taş

Tüm yeşil taşlar 5.inşaatçıyı alana kadar harcamayın. İleride inşaat sürelerinin uzamasından kaynaklanan bekleme süresi gittikçe artıcak ve gereginden fazla beklettirip, geri kalmanıza neden olucaktır. Bu nedenle yeşil taşları biliktirerek inşaatçılarınızı 5 olana kadar alın. Yeşil taş biliktirme işlemi uzun süreceği için sabretmek biraz zor olabilir, ancak ileride sabretmenizin bedelini büyük bir şekilde size extra kazanç (zaman) olarak geri dönücektir.

#İpucu 2: Saldırı yaparken ucuz birim kullanın.

Yeni oyuncuların yaptığı en büyük hatalardan biriside uzun süreli ve yüksek maliyette sahip olan asker birimlerini kullanmak. Ejderha, Büyücü, Balon gibi birimlerin eğitimini beklemek yerine okçu eğiterek daha seri bir şekilde saldıraya hazır konuma gelebilirsiniz. 

#İpucu 3: Gerekli zamanlarda Büyü kullanın.

Sadece asker birimi eğitirken değil büyü üretirkende maliyetten kaçının. Büyüler, askerlere göre daha fazla maliyete sahiptirler. Bu nedenden dolayı büyüleri sadece savaşın seyrini etkiliyicek ise kullanın.

#İpucu 4: Köy Binanızı en son yükseltin.

Köy binasını başlar başlamaz yükseltmeye çalışmak en yanlış hareket olucaktır. Köy binasının yükseltmesiyle, savaşlarda asker arama ücretinizin levelinize göre oldukça yükselicektir. Her aramada ileri yaptığınızda yüklü miktarda ganimet kaybetmiş olucaksınız. Bunların yanı sıra arama yaparken bulucağınız ganimet azalıcaktır. Oyunun dengesini sağlamak amaçıyla SuperCell şirketi bu yola başvurmuştu.

#İpucu 5: Çok aceleci olmayın.

Oyunun başlanğıçında verdiği 3 günlük kalkanı son dakikasına kadar kullanmaya çalışın. Multiplayer kısmına oyuna başlar başlamaz kalkışmayın. Oyunun başlanğıçta verdiği 3 günlük kalkan boyunca, tek kişilik goblin haritasındaki görevleri seviyenizin ve askerlerinizin yettiği yere kadar yapmaya çalışın. Ordaki ganimet sizin köyünüzdeki birimlere yükseltme basıcak kadar yeterli. Bunların yanı sıra Multiplayer saldırı yapdıktan sonra kalkanızın gitmesinden sonra size saldıranlar olucaktır. Bu saldırılardan sonra size tekrardan kalkan gelicektir. Bu kalkanlar 12 saat ile 16 saat arasında değişiklik gösterebilir. 

En ideal yöntem saldırılarınızı aralıklarla degil, belirli saatlerde yapmaya çalışın ki kalkanı tam uygun kullanmış olun.

#İpucu 6: Sıkça 'ileri' tuşunu kullanın.

Saldırı araması yaparken kupa ve ganimetleri yüksek olucak şekilde ayarlamaya çalışın. Yüksek seviye kupa veya ganimet bulana kadar aramaya devam edin. Bu yöntemi kullanarak her ileri yaptığınızda ganimet veya kupanın yüksek çıkmasını sağlayabilirsiniz.

#İpucu 7: Klan kalesinin konumu düzgün belirleyin.

Klan kalesi savaşın seyrini değiştirmekte en çok katkısı olan birimdir. Bu nedenle klan kalesini köy düzeninizin tam ortasına yerleştirin. Bu sayede klan kaleniz sonradan çıkıcak, hasar almış saldırı birimlerini daha hızlı etkisiz hale getiricektir.

Eklemek istediklerinizi veya düşüncelerinizi Yorum kısmından yazabilirsiniz.